Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018  
   
Γυψοσανίδες
Τσιμεντοσανίδες
Αρμόστοκοι και Κόλλες
Επιχρίσματα
Μεταλλικά Προφίλ Γυψοσανίδων
Εξαρτήματα Γυψοσανίδων
Παρελκόμενα Τσιμεντοσανίδας
Ψευδοροφές - Σκελετοί Ορυκτών Ινών

Υπολογισμός Υλικών για την Εξωτερική Θερμομόνωση

Energy Audit


H FIBRAN χορηγός του 1ου κτηρίου της Πράσινης Γειτονιάς

Follow us on Twitter Find us on Facebook Subscribe on Youtube

Ξηρά Δόμηση
Με τον όρο ξηρά δόμηση ονομάζουμε την κατασκευή κτιρίων χωρίς την χρήση των παραδοσιακών υλικών (σκυρόδεμα, τούβλα, τσιμέντο, άμμο, ασβέστη κ.α.), αλλά με την βοήθεια τυποποιημένων προϊόντων νέας τεχνολογίας (γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ορυκτές ίνες).
 
Τέτοια τυποποιημένα προϊόντα κατά κύριο λόγο είναι οι πλάκες τσιμέντου, γύψου ή ορυκτών ινών. Οι πλάκες αυτές τοποθετούνται πάνω σε προκατασκευασμένο μεταλλικό σκελετό με την βοήθεια συστημάτων στήριξης και δίνουν μετά το σχετικό φινίρισμα λεία επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο, επικόλληση ταπετσαρίας ή τοποθέτηση πλακιδίων.
 
Στη χώρα μας η ξηρή δόμηση συνήθως εφαρμόζεται μετά την κατασκευή του σκελετού της οικοδομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, στο στάδιο της τοιχοποιίας, των επενδύσεων και των ψευδοροφών. Σε χώρες της Αμερικής και της κεντρικής Ευρώπης, ακόμη και ο φέρων οργανισμός (σκελετός οικοδομής) είναι μεταλλική ή άλλη σύνθετη κατασκευή που δεν χρησιμοποιεί οπλισμένο σκυρόδεμα.
 
Η ιστορία της ξηράς δόμησης, ξεκινάει από την δεκαετία του 1950 στην Αμερική, όπου πρώτοεφαρμόστηκε και αποτελεί τον πιο δημοφιλή τρόπο κατασκευής κτιρίων.  Στην Ελλάδα έχει μια 20ετή παρουσία και βρίσκεται σήμερα σε ένα επίπεδο αλματώδους ανάπτυξης, γιατί κατάφερε να πείσει στην πράξη τους κατασκευαστές για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.
 
Η ξηρά δόμηση χρησιμοποιείται σε χώρους που συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα και που μέσα σε αυτούς κατοικούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, μορφωνόμαστε και επενδύουμε σε χρήμα και σε χρόνο. Αυτοί οι χώροι αποτελούν τα κύρια πεδία εφαρμογής της ξηράς δόμησης.Προϊόντα

Τεχνική υποστήριξη

Πρώτες βοήθειες


Copyright © 2018 Fibran (Όροι χρήσης) (Προστασίας προσωπικού δεδομένων) Designed & Developed by Tessera