Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018  
   

Υπολογισμός Υλικών για την Εξωτερική Θερμομόνωση

Energy Audit


H FIBRAN χορηγός του 1ου κτηρίου της Πράσινης Γειτονιάς

Follow us on Twitter Find us on Facebook Subscribe on Youtube

Θερμογέφυρες

Οι θερμογέφυρες εμφανίζονται σε μια επιφάνεια, είτε γραμμικά είτε σημειακά και αποτελούν περιοχές με αυξημένη θερμική ροή.

Η μειωμένη θερμική αντίσταση σε αυτές τις περιοχές προκαλεί αυξημένη απώλεια θερμότητας, δεδομένου ότι στις επιφάνειες των θερμογεφυρών των εσωτερικών χώρων που θερμαίνονται η ψύξη είναι ταχύτερη και οδηγεί σε μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ της θερμοκρασίας της επιφάνειας και της θερμοκρασίας του αέρα. Ο θερμός αέρας έχει την ικανότητα να συμπαρασύρει μεγάλες ποσότητες υδρατμών, οι οποίοι σε επαφή με τις ψυχρές επιφάνειες, συμπυκνώνεται σε νερό. Με τον καιρό, αυτή η συμπύκνωση είναι η αιτία ανάπτυξης μούχλας με αρνητικές επιπτώσεις όσο αφορά την ποιότητα διαβίωση και την υγεία των ενοίκων του κτιρίου. Η δε υγρασία έχει ως αποτέλεσμα να αποσαρώνονται τα επιχρίσματα και να αρχίζουν να πέφτουν.

Ποια είναι η λύση;

Το κλίμα του εσωτερικού χώρου θα μπορούσε να βελτιωθεί με την αύξηση της θερμοκρασίας και με πιο συχνό αερισμό, αλλά μια τέτοια λύση μπορεί δεν είναι ανεπαρκής μόνιμη, δεδομένου ότι οδηγεί σε αδικαιολόγητη αύξηση της χρήσης ενέργειας για θέρμανση. Εξάλλου οι θερμογέφυρες προκαλούν και μη ορατή υγρασία στο εσωτερικό των δομικών στοιχείων, που ευθύνεται για την γρήγορη αποσάθρωση της κατασκευής.
Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η πρόληψη έναντι των θερμογεφυρών τόσο κατά το σχεδιασμό του κτηρίου όσο και κατά την κατασκευή του. Στην περίπτωση ενός υφιστάμενου κτηρίου, υπάρχει η ανάγκη αναδρομικής θερμομόνωσης για την εξάλειψη τους. Η θερμική αντίσταση των δομικών στοιχείων πρέπει να αυξηθεί (για να μειωθεί η θερμική μετάδοση) στις περιοχές των θερμογεφυρών και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόσθετη θερμομόνωση.Τελευταία Νέα
Δείτε περισσότερα...

Προϊόντα

Τεχνική υποστήριξη

Πρώτες βοήθειες


Copyright © 2018 Fibran (Όροι χρήσης) (Προστασίας προσωπικού δεδομένων) Designed & Developed by Tessera